More

  Brčko: U toku humanitarna akcija „I ja ću da čujem“

  Poljoprivredno- medicinska škola u Brčkom pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom „I ja ću da čujem“ za prikupljanje sredstava za kupovinu slušnih aparata za učenicu koja od malih nogu ne čuje i kojoj bi na ovaj način bilo omogućeno da vodi normalan život kao i njeni vršnjaci.
  Profesorica Ljubica Mitić, rukovodilac humanitarno-projektne sekcije u ovoj školi kaže da ova učenica trenutno komunicira na način da čita sa usana, a da joj se, to što ima problema sa sluhom, odražava i na sam govor.

  Ljubica Mitić

  „Za slušni aparat koji je neophodan za lijevo i desno uho, uz popust vlasnika neophodno je sakupiti 2.040 maraka. Svi oni koje žele pomoći mogu to uraditi direktno u školi”, kaže profesorica Mitić.

  Profesorica Mitić ističe da im je želja da ova učenica drugog razreda po završetku humanitarne akcije i završetku svoga školovanja bude spremna za samostalan život i rad.

  „Pored spretnih ruku, njoj je potreban sluh i govor, na kojem ćemo mi uz pomoć školskog defektologa i psihologa da radimo na tom poboljšanju“, naglasila je profesorica Mitić.

  Profesorica Mitić je na kraju pozvala sve one koji imaju mogućnosti da pomognu da dođu u prostorije Poljoprivredno-medicinske škole i podrže ovu akciju, kako bi njihovoj učenici pružili šansu da sutra radi posao za koji se školuje i koji voli te na taj način živi od svog rada.

  Izvor: Radio Brčko

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy five + = seventy seven

  Čitano

  Povezani članci