More

  Brčko: U ovoj godini planirana izgradnja tri kružna toka

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Skupština Distrikta usvojila je Poslovni plan Javnog preduzeća „Putevi“ Brčko za tekuću godinu u ukupnom iznosu od 18 miliona i 216 hiljada maraka.

  Ovu informaciju potvrdio je direktor preduzeća Vlado Jevtić, koji je istakao da su prihodi i rashodi uravnoteženi te da je plan preduzeća da krajnji rezultat bude nula.

  „Najbitniji infrastrukturni projekti u ovoj godini su izgradnja tri kružna toka, i to kod stadiona, na ulazu u Š naselje i na raskrsnici Kuglana, za šta je planirano milion i 100 hiljada KM. Također, za sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju nove putne mreže unutar Distrikta predviđeno je tri miliona, a za redovno održavanje puteva pet miliona maraka. Od većih troškova tu je i otplata kredita Europskoj banci za obnovu i razvoj za obilaznicu oko grada od šest i po miliona KM“, precizirao je Jevtić.

  On je pojasnio da ostali kružni tokovi nisu uvršteni u ovogodišnji plan zbog neriješenih imovinskih pitanja, te potrebe eksproprijacija pojedinih parcela.

  „Ostali kružni tokovi će ostati zbog toga za neki naredni period da se rade, odnosno kako bude pristizala dokumentacija mi ćemo ih uvrštavati u naše poslovne planove. Konkretno, za kružni tok na Klancu imamo problem sa izdavanjem lokacijskih uslova, međutim postoje određene naznake da će se i to riješiti, odnosno da će se proces dobijanja dokumentacije za taj kružni tok otkočiti. To je najkomplikovaniji kružni tok koji će se raditi u Brčko distriktu i definitivno će biti i najskuplji. Određene prognoze su da će čak koštati i do milion maraka jer se mora raditi novi most i dio samog kružnog toka će se nalaziti na tom novom mostu koji će se praviti“, pojasnio je Jevtić.

  Još je kazao da u ovoj godini nije planirano otvaranje novih radnih pozicija osim popunjavanja postojećih pozicija koje su upražnjene.

  Govoreći o problemu naplate parkinga kod Bolnice, naglasio je da im cilj nije profit tog parkinga već pružanje što kvalitetnije usluge, te da će uskoro pronaći najbolje rješenje na zadovoljstvo svih korisnika.

  IZVOR: radiobrcko.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img