Brčko: U akciji “BRONHI” nađeno oko 360 grama opojnih droga

Foto / Ustupljeno Otisku

[SAOPŠTENJE] Policija Brčko distrikta BiH nastavlja provođenje sistematičnih i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su po Naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH proveli akciju kodnog naziva “BRONHI” dana 11.11.2021. godine.

 Tokom akcije izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području grada, pretresi dva lica, jednog stambeno i pomoćnog objekta, jednog vozila, gdje su tom prilikom pronađeni i oduzeti  predmeti: zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” ukupne  neto mase 127,842 grama i bijela kremasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin Speed”  ukupne bruto mase 233,306 grama i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu  sa izvršenjem krivičnog djela, a koji će biti korišteni u krivičnom postupku. Izvršenim preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi “Marihuana” i opojnoj drogi “Amfetamin Speed”.

U okviru akcije slobode su lišena lica Š.E. rođen 1990. godine i K.A. rođen 1999. godine oba iz Brčkog, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja  i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krvičnog zakona Brčko distrikta BiH. Navedena lica će nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.  

Policija Brčko distrikta BiH 
--