Brčko: Treća osnovna škola obilježila 60 godina postojanja

JU Treća osnovna škola danas je prigodnom manifestacijom i izložbom arhivskog materijala proslavila jubilej, 60 godina postojanja.

Izložbom radova bivših učenika i profesora ove škole, kao i fotografija od njenog osnivanja do danas, sumiran je period od 60 godina obrazovnog rada ove ustanove.

Direktor škole Vladimir Simić istakao je da je ponosan na činjenicu što je ova škola i danas zadržala kvalitet koji je imala na početku.

„Ova škola je prije 60 godina bila izuzetno brojna. To se zadržalo i danas i nama broj stalno raste, godišnje se broj poveća za deset učenika. Ovu školu danas pohađa 665 učenika“, istakao je Simić.

Obilježavanju jubileja pristutvovao je i šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović koji je rekao je 60 godina postojanja velika stvar.

„Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati obilježavanju ovog jubileja, pa čak i u ovim uslovima, nadam se da ćemo sljedeći dočekati u nekoj atmosferi“, rekao je Bulatović.

Izložbu arhivskog materija o istoriji škole pomogao je Arhiv Brčko distrikta na čelu sa šefom Ćazimom Suljevićem.

„Mi smo kontaktirali bivše učenike i profesore, istražili arhivsku građu koji posjedujemo, dio istraživanja smo izvršili i Arhivu BiH i napravili smo ozbiljnu izložbu“, rekao je Suljević.

Učenici ove škole za goste su danas pripremili prigodan kulturno-zabavni program.

Direktor škole Vladimir Simić uručio je zahvalnice nekadašnjim radnicima ove ustanove, ali i drugima osobama koje su na neki način doprinijele njenom radu.

Izvor: RadioBrcko.ba