More

  Brčko: Tokom raspusta realizacija niz projekata Odjela za obrazovanje

  Kapitalnim budžetom iz prethodne tri godine Odjel na raspolaganju ima dodatnih tri miliona maraka za izvođenje radova i nabavku opreme po školskim objektima.

  - Advertisement -

  Usvajanjem budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu, Odjel za obrazovanje je u kapitalnom budžetu dobio ukupno million i 275 hiljada maraka raspoređenih na različite školske objekte.

  Ovo je izjavio Mehmed Topčagić, šef Pododjela za zajedničke poslove Odjela za obrazovanje, istaknuvši da sa kapitalnim budžetom iz prethodne tri godine Odjel na raspolaganju ima dodatnih tri miliona maraka za izvođenje radova i nabavku opreme po školskim objektima, od čega je realizovano oko 70 posto, prenosi Radiobrcko.ba.

  “Od krupnijih projekata, tokom ljetnog raspusta, planirani su nabavka opreme za Poljoprivrednu i medicinsku školu za šta je obezbijeđeno 150.000 maraka, te nabavka radova za potrebe Druge osnovne škole i područne škola Omerbegovača u iznosu od 50.000 maraka. Zatim je izdvojeno 40.000 za uređenje dvorišta i izgradnju igrališta za školu u Breziku, 50.000 maraka za nabavku informatičke opreme za različite školske objekte , kao i 40.000 maraka za radove na Sedmoj osnovnoj školi u Rahiću i područnoj školi Palanka ”, precizirao je Topčagić.

  Kako je dodao, u proteklom periodu, zaključeni su ugovori koji se odnose na nabavku i ugradnju klima u Prvoj osnovnoj školi, zatim završetak dogradnje dvije učionice u Devetoj osnovnoj školi Maoča, onda zamjene stolarije na područnoj školi Desete osnovne škole Gornja Skakava, nabavka opreme za restoran Ekonomske škole za izvođenje praktične nastave, rekonstrukcija područne škole Omerbegovača, kao i niz drugih kapitalnih projekata u skladu sa odobrenim budžetskim sredstvima.

  Topčagić je naglasio, da je prioritet ovog odjela, da u narednom period obezbijedi završetak aneksa Poljoprivredne i medicinske škole za šta je ukupno izdvojeno dodatnih 380.000 maraka.

  Još je podsjetio da su završeni i radovi na izgradnji fiskulturne sale u Trećoj OŠ, za šta je izdvojeno 300.000 maraka, a u fazi postupka javne nabavke se nalazi i nabavka opreme za opremanje ove sale za šta je obezbijeđeno 20.000 maraka.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  86 + = ninety