Brčko: Teške riječi na relaciji Milić – SP

Opozicioni OO SP Brčko uputio je jutros saopštenje reagujući na jučerašnju izjavu predsjednika brčanske Skupštine Siniše Milića.

Nije se moralo dugo čekati na odgovor člana GO SNSD. Oba saopštenja prenosimo u cijelosti, bez ikakvih izmjena.

Bilans Milićeve vladavine

  • „SVI SMO JEDNAKI“ – reče budala! Ovaj aforizam iz čuvenog časopisa „Ošišani jež“ jezgrovito opisuje skrivenu namjeru gospodina Milića da odgovornost za profesionalnu nesposobnost i politički kukavičluk koji je pokazao u više navrata u dosadašnjem radu, obavljajući najodgovornije funkcije u Brčko distriktu BiH relativizuje i prebaci na ostale aktere brčanske političke scene.

Stoga podsjećamo gospodina Sinišu Milića da je lično on bio gradonačelnik kada je uspostavljen profesionalni i nacionalni disbalans na štetu Srba, čije je interese baš on trebalo da štiti, u obrazovanju, djelatnosti od esencijalne važnosti za razvoj Distriktra i kulturnu emancipaciju konstitutivnih naroda u njemu.

Takođe ga podsjećamo da je upravo njegova stranačka opcija nosilac vlasti u punom kapacitetu svih ovih godina koje su „pojeli skakavci“.

Ne treba zaboraviti da je samo pandemija usljed virusa COVID-19 spriječila masovni egzodus mladih ljudi iz Brčkog koji ne vide perspektivu u ambijentu čiji je bivši gradonačelnik sukreator i za takve „rezultate“ politički odgovoran.

Svojom izjavom da ne postoji alternativa njegovoj politici, koja bi se najbolje opisala kao „diktatura beznađa“, jasno je stavio do znanja da sa njim na političkoj sceni nema svijetle budućnosti u Distriktu, a političke alternative, upravo u opoziciji, na sreću i volju građana, ima!

Gospodine Miliću, vrijeme laži prolazi, dolazi vrijeme istine, a na sreću to nije vaše vrijeme.

SP bi da sakrije učešće u vlasti

  • Birajte promjene, ja sam se promijenio, tako bi se u najkraćem moglo okarakterisati saopštenje za javnost SP u Brčkom, u kojem se građanima Brčkog, SP preporučuje kao alternativa aktuelnoj vlasti.

Znam da bi autori saopštenja najradije da sakriju svoju participaciju u vlasti poslednje dvije godine, kao i ukupno 10-ak godina koliko su proveli u vlasti od proglašenja distrikta, ali na njihovu žalost, građani to teško mogu zaboraviti.

Takav stav, osim elementarnog nepoznavanja suštine političkih procesa u distriktu, pokazuje da obmana ostaje dominantan način komunikacije sa građanima, kada je ova politička partija u pitanju, a licemjerstvo osnovna karakterna osobina onih koji danas istupaju u ime SP.

Na žalost, politička kultura ne samo u Brčkom, već i cijeloj BiH i regionu je takva, da ne bi trebalo začuditi kada bi i pored ovakvog stava brčanski socijalisti, koliko sutra, ušli u ovakvu vlast, koju danas kritikuju, samo kada bi takav poziv uslijedio.

„Pravim socijalistima“ u Brčkom, za utjehu, i kao opravdanje, ostaje da oni koji danas u njihovo ime nude šećernu vodicu kao rješenje za sve političke i ekonomske probleme, u stvari, i nisu pravi socijalisti, već politički kameleoni, koji su već izmijenjali nekoliko političkih partija, i koji će to isto uraditi ponovo, samo da im se ukaže prilika za to.

--