Brčko: Sve informacije o karijernom usmjeravanju na jednom mjestu

  Zavod za zapošljavanje, Vladino Odjeljenje za privredni razvoj, Odjeljenje za obrazovanje i Omladinski centar Vermont već treću godinu za redom, realizuju projekat Karijerno usmjeravanje i savjetovanje koji je namijenjen svim budućim srednjoškolcima, studentima, ali svim ostalim licima koja žele da se prekvalifikuju ili doškoluju.

  „Prethodnih godina u sklopu projekta organizovali smo Sajam zapošljavanja, gdje su se zainteresovanim brčacima predstavljali lokalni privrednici, obrazovne ustanove ali i strane ambasade. Ove godine, zbog situacije uzrokavane korona virusom, bili smo prinuđeni da projekat nastavimo putem on line radionica te web sajta trbadaznas.com“ kazao je Damir Radenković, direktor Omladinskog centra Vermont.

  Sajt „Treba da znaš“ obiluje informacijama i smjernicama koje govore o planovima zapošljavanja prikupljenih od lokalnih privrednika. Na sajtu se nalaze i video materijali u  kojima se promovišu i prezentuju srednje škole u Distriktu, njihove prezentacije kao i planovi upisa u srednje škole za školsku 2020/2021.godinu. Od višestruke je koristi kako za same buduće srednjoškolce i studente, tako i za njihove roditelje poručuju iz Vermonta.

  „Brošure o izboru srednjih škola, fakulteta, ankete poslodavaca i ostali propagandni materijal koji prati projekat distribuirali smo u lokalnim tržnim centrima, kojima bih se, ovom prilikom, zahvalio na saradnji“ ističe Radenković, naglašavajući da sajt svakodnevno posjeti veliki broj učenika i studenata kojima je na raspolaganju i tim psihologa, koji na osnovu popunjenih testova, daju smjernice i savjete o izboru budućih zanimanja“.

  Pored navedenog, na sajtu trebadaznas.com nalaze se i korisne informacije o mogućnostima studiranja u zemlji i inostranstvu, stipendiranju, deficitarnim zanimanjima  ali i prekvalifikaciji.

  Kompletan projekat „Karijerno usmjeravanje i savjetovanje“ podrška je mladim ljudima ali i razvoju lokalne privrede i zapošljavanja Distriktu Brčko.

   Autor: Omladinski centar Vermont 
  --