More

  Brčko: Sutra promocija i prikazivanje filma o legendarnom nogometašu Ivanu Gudelju (VIDEO)

  Trailer filma

  Sutra će u Domu kulture Brčko sa početkom u 19 sati biti upriličena promocija i prikazivanje filma “Ivanova igra” o legendarnom nogometašu Ivanu Gudelju.

  Ivan Gudelj (rođen u Imotskom, 21. travnja 1960.) bivši je hrvatski nogometaš, današnji trener. Zbog bolesti je prekinuo igračku karijeru s 26 godina.

  Kao igrač bio je razoran, prodoran, podjednako uspješan u napadačkim i obrambenim akcijama i krasila ga je velika borbenost.

  Cijelu igračku karijeru proveo je u splitskom Hajduku, nastupao je za reprezentaciju bivše Jugoslavije, a kao trener vodio je, između ostalih, Zadar i Hajduk.

  IVANOVA IGRA je film o naprasno prekinutoj karijeri i dramatičnom životu legendarnog nogometaša Ivana Gudelja, koji se uspio izdići iznad teške bolesti i nevolja koje su ga snašle, te preokrenuti rezultat u naizgled izgubljenoj životnoj utakmici. Najbolji mladi igrač Europe 1979., najmlađi kapetan u povijesti reprezentacije Jugoslavije, jedan od idealnih 11 Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 1982. godine iznenada oboljeva od opakog virusa. Ovo je priča o vanserijskom nogometašu koji je zbog bolesti izgubio sve, ali koji se uspjeva vratiti i na kraju pobijediti u onoj najvažnijoj, životnoj utakmici.

  Tomislav Žaja, redatelj i scenarist

  Magistrirao dokumentarnu filmsku režiju na filmskoj akademiji FAMU u Pragu. Kao producent, scenarist i redatelj u posljednjih 30 godina snimio preko pedeset dokumentarnih filmova. Dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a filmovi mu se prikazuju na filmskim festivalima i televizijama širom svijeta.

  Film traje 52 minute.

  Događaj u Brčkom organizira Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

  Čitano

  Povezani članci