More

  Brčko: Sutra matura JU Ekonomske škole

  Ovim putem Vas obavještavam da će matura JU Ekonomske škole biti organizovana 11.06.2020. godine sa kratkim okupljanjem na Trgu mladih u 18:00h.

  05.06.2020. “Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH je donio naredbu kojom se odobrava održavanje maturskih večeri za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola u Brčkom”, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik i komandant Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

  Ovom prilikom se obraćam građanima sa molbom da budu odgovorni i da shvate ozbiljnost situacije prema kojoj se odvija matursko veče, a to je da je i dalje na snazi naredba o zabrani okupljanja preko 300 ljudi.

  U skladu s tim, molimo Vas da se ne skupljate u velikom broju na jednom mjestu, da poštujete preporučene mjere Kriznog štaba za zaštitu i spašavanje, te da se ne približavate hotelu ” Jelena ” oko kojeg nije dozvoljeno okupljanje i kraj kojeg će se nalaziti obezbjeđenje u svrhu omogućavanja sigurnijeg, direktnog i neprekinutog ulaska maturanata u salu.

  Ovogodišnje matursko veče drugačije je po svemu. Prvenstveno  zbog vanrednog stanja koji je i dalje na snazi, ali i prvo matursko veče koje je organizovano od strane maturanata JU Ekonomske škole, a ne same škole koja ove godina nije organizator nego gost maturske večeri.

  Ovim putem vas pozivamo da nam se odgovorno pridružite, imajući na umu da želite da nam uljepšate sutrašnje veče i da u skladu s tim ispoštujete naše molbe, pridržavate se uputa Kriznog štaba za zaštitu i spašavanje i mjera koje su na snazi.

  Autor: Maturanti JU Ekonomske škole Brčko

  Čitano

  Povezani članci