Brčko: Susret predsjednika i potpredsjednika Skupštine sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović razgovarali su danas s novoimenovanim šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Prilikom ovog susreta oni su razmijenili informacije i mišljenja o aktuelnim pitanjima s posebnim akcentom na pitanja koja se tiču evropskih integracija. U tom kontekstu istaknuto je da je prethodne godine Skupština Brčko distrikta usvojila set antikoruptivnih zakona i Strategiju za borbu protiv korupcije i da se očekuje skoro uspostavljanje Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije.

Predstavnici Skupštine izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s predstavnicima Evropske unije u BiH i istakli značaj podrške koju pružaju Brčko distriktu kroz različite projekte koji jačaju infrastrukturu i ekonomiju Distrikta. Naglasili su da za Skupštinu Brčko distrikta BiH poseban značaj ima Twinning projekat za unapređenje rada parlamenata u BiH koji finansira Evropska unija.

Autor: Skupština Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

× four = 28