More

  Brčko: Sumnjivi oglasi u grupi za traženje posla

  Tražim žensku osobu za čišćenje kuće ima posla 2. dana, plaćamo 100e dnevnicu, da počastimo nekoga za praznike – oglas je koji se pojavio na brčanskoj grupi za traženje i ponudu posla Brčko-nađi posao za dnevnicu. “Dobronamjerni” i povoljan oglas ubrzo se pretvorio u nešto potpuno drugo.

  Jedna od žena koja se javila na oglas, postavila je upozorenje članovima grupe i slike prepiske koje ukazuju da se radi o pokušaju, narodski rečeno, “navlakuše”, jer je od prvobitnih 100 eura, ponuđač na kraju napisao da će dnevnica biti 500 eura.

  Iz prepiske se prvo saznaje da čišćenje kuće nije u Brčkom, već u Bijeljini, zatim se nudi 300 KM, a ponuda odjednom narasta na 500 eura za čišćenje, a da pri tome osoba koja piše nijednom ne odaje svoj identitet, osim što se predstavlja kao Dada.

  Dada, naime, u razgovoru prvo traži čišćenje svoje kuće, zatim i bratove, za kojeg ističe da je neoženjen. Također, u nastavku razgovora piše zainteresiranoj ženi da dođe sama na radno mjesto, a ne s mužem, kako je bilo dogovoreno.

  I druge žene u grupi javile su se na oglas

  Očigledno da se radi o sumnjivoj ponudi koja iskorištava želju za radom nezaposlenih žena, a ostaje i pitanje šta bi ženu koja se javila na oglas dočekalo da je zaista otišla da pošteno odradi svoj posao. Posebno bi problematično bilo da se radi o ranjivim grupama mladih žena, koje možda ne bi imale intuiciju kao ova gospođa koja je brzo uvidjela da se radi, u najmanju ruku, o neozbiljnom oglasu.

  Novinar: Emina Osmić-Hajdarević

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  90 ÷ nine =

  Čitano

  Povezani članci