More

  Brčko: Sud presudio, Srna laže

  Mladen Bosić je 12. avgusta prošle godine podnio tužbu protiv Novinske agencije Republike Srpske SRNA.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Novinska agencija Republike Srpske SRNA zbog plasiranja lažne vijesti u javnosti da je fondacija Soroš plaćala opozicione lidere u Republici Srpskoj, obavezna je na osnovu sudske presude da bivšem predsjedniku Srpske demokratske stranke Mladenu Bosiću na ime naknade nematerijalne štete isplati pet hiljada KM. SRNA je, takođe, obavezna da presudu objavi u svom servisu u roku od 30 dana.

  Ovu odluku donio je Osnovni sud Brčko distrikta, kojom je utvrđeno da je Novinska agencija Republike Srpske SRNA u vijesti objavljenoj u vlastitom servisu 13. maja prošle godine prenijela neistinito izražavanje klevetničkog sadržaja koje se odnosi na pitanja od političkog i javnog interesa, čime je nanijela nematerijalnu štetu Mladenu Bosiću.

  “Obavezuje se tužena Novinska agencija Republike Srpske SRNA da tužitelju Mladenu Bosiću na ime naknade nematerijalne štete isplati iznos u visini od pet hiljada KM zajedno sa zakonskom zateznom kamatom počev od 11. aprila ove godine kao dana presuđivanja pa do konačne isplate, a sve u roku od 30 dana po pravosnažnosti presude”, kaže se u presudi Osnovnog suda Brčko distrikta.

  Dalje se navodi da se tužena Novinska agencija Republike Srpske SRNA obavezuje da uvod i izreku presude nakon njene pravosnažnosti objavi na svom web portalu (servisu) u roku od 30 dana.

  Mladen Bosić je 12. avgusta prošle godine podnio tužbu protiv Novinske agencije Republike Srpske SRNA koja je u servisu 13. maja prošle godine, pred održavanje opozicionih protesta u Banjaluci, plasirala lažnu vijest da Soroš sa skoro pola miliona dolara finansira opozicione lidere preko fondacije “Otvoreno društvo”.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceRTV BN

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four + two =