Brčko: Stekli se uslovi za konkretna ulaganja Elektroprenosa BiH u svrhu poboljšanja snabdijevanja strujom

Na devetoj redovnoj sjednici poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH, usvojili su, uz amandmane, Prijedlog Odluke o raspolaganju imovinom Distrikta putem specijalne pogodbe, saopšteno je jutros iz Skupštine.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da se kroz ovakvo raspolaganje javnom imovinom stiču uslovi za konkretna ulaganja Elektroprenosa BiH na prostoru Distrikta Brčko u svrhu poboljšanja snabdijevanja električnom energijom privrede i građana.

Razmatrana je informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Distriktu koja je ocijenjena povoljnom, te su razmatrani i usvojeni izvještaji o sprovedenim procedurama za izbor kao i odluke o imenovanju člana upravnih odbora javnih preduzeća „Radio Brčko“ i „Luka“ Brčko i članova Upravnog odbora Javnog preduzeća „Putevi Brčko“.

„Poslanici su bili na visini zadatka. Odradili smo veći dio dnevnog reda, a nekoliko informacija koje su odložene razmatrat ćemo prije početka naredne redovne sjednice koja bi trebala biti za četrnaest dana“, istakao je predsjednik Milić.

Cijelo jučerašnje zasjedanje