Brčko: Sredstva iz Programa samozapošljavanja dobilo 49 korisnika

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta objavio je konačnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po Programu samozapošljavanja u 2019. godini.

Na listi se nalazi 49 lica kojima su odobrena sredstva u pojedinačnim iznosima u prosjeku od preko deset hiljada KM.

“Već šestu godinu za redom Vlada Brčko distrikta preko Zavoda za zapošljavanje realizuje Program samozapošljavanja u privredi za šta je do sada utrošeno preko tri miliona maraka. Naredna obaveza onih koji su po konačnoj listi dobili ova sredstva jeste registrovanje vlastite firme”, istakao je Vlado Jevtić, direktor Zavoda za zapošljavanje.

Nakon registrovanja, te firme će potpisati ugovor sa Zavodom za zapošljavanje a potom će im biti prebačena sredstva koja su dobili po ovom programu.

“Obaveza budućih poslodavaca koji registruju firmu na ovakav način jeste da nakon toga sebe skinu sa evidencije Zavoda za zapošljavanje i da se prijave sa obavezom uplate svih poreza i doprinosa u naredna 24 mjeseca”, pojasnio je Jevtić.

Za sredstva iz ovog programa su mogli konkurisati svi oni koji su imali projektnu ideju za razne djelatnosti izuzev trgovine i ugostiteljstva.

Sredstva za ovaj program su obezbijeđena u budžetu Brčko distrikta u 2019. godini u iznosu od 500 hiljada KM.

Autor: RadioBrčko.ba
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty three − seventy eight =