More

  Brčko: SNSD odgovorio na najave SP-a o izostanku podrške na predstojećim izborima

  [SAOPŠTENJE] Nakon najave predsjednika brčanske Socijalističke partije da na predstojećim parlamentarnim izborima neće podržati zajedničke kandidate SNSD-a, medijima se danas saopštenjem obratio i brčanski SNSD:

  Opštinski odbor SNSD Brčko nije iznenađen najavom predstavnika SP da neće podržati zajedničke kandidate SNSD-a na opštim izborima, iako bi se, zbog brzopletosti najave, moglo zaključiti da će birališta biti otvorena već ujutro, a ne na jesen iduće godine.

  Drugačije se nije ni moglo očekivati od onih, koji iz neznanja, ili  namjerno, na sjednici Skupštine distrikta Brčko, nude bezuslovnu podršku za pokretanje  ustavnog spora protiv RS i proglašenje distrikta posebnom izbornom jedinicom, čime bi se ukinulo zajedničko vlasništvo entiteta u Brčkom, a distrikt i de fakto i de jure postao treći entitet. O tome svjedoče audio i tonski zapisi sa 11. sjednice Skupštine.

  Takav stav poslanika SP, suprotan je  interesima RS, ali i Arbitražnoj odluci i izbornom  zakonodavstvu u BiH, kojima je  utvrđeno  da državljani RS u Brčkom  svoje izborno pravo ostvaruju isključivo  kroz izborne jedinice u  RS. Da se, uz podršku SP, ostvario ovaj plan, državljani RS u Brčkom svakako ne bi imali pravo da glasaju za kandidate za predsjednika RS i  srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i NS RS,  iz bilo koje stranke da dolaze,  pa se ovaj poziv SP za bojkot glasanja, u stvari, može tumačiti kao logičan nastavak takve politike.

  Ovom najavom, međutim, najviše su zbunjeni upravo članovi SP a, koje je rukovodstvo opštinskog odbora, do juče uvjeravalo da su na pragu skupštinske većine u Brčkom, zajedno sa SNSD, da bi već ujutro dobili poziv da se uzdrže od glasanja za kandidate SNSD, a sve zbog izbora u jesen 2022. godine.

  Bez obzira na sve, OO SNSD u Brčkom nastaviće da  kreira  i provodi politike koje su u funkciji zaštite interesa RS i poboljšanja uslova života svih građana distrikta. U tom smislu, spremni smo na saradnju sa svima kojima su opšti ciljevi iznad stranačkih, i  kojima se izbori ne priviđaju u oktobru i novembru svake godine.

  OO SNSD Brčko

  Čitano

  Povezani članci