Brčko: Služena božićna misa poldanica u Katoličkoj crkvi

Veliki broj vjernika se okupio na misi poldanici, ili još u narodu poznatoj vele misi, recitirani su dijelovi Biblije a Crkvom su odzvanjale molitve i duhovna muzika.

Foto: Otisak.ba

Novinar i fotoreporter: Kristian Bilić

U brčanskoj Katoličkoj crkvi je služena božićna misa poldanica koju je predvodio svećenik Damir Ivanović, dekan Brčanskog katoličkog dekanata.

Božić, zajedno s Uskrsom i Duhovima, spada među tri najveća kršćanska blagdana i to je jedinstven događaj koji kršćanski svijet slavi od davnina.

Samo ime Božić nas prisjeća da je to blagdan koji predstavlja evanđeosku školu ljudskosti i čovječnosti.

U ovim danima poklanjajmo naša srca

„Bog nam je darovao Isusa i svaki dan naš Isus ne bi trebao skupljati prašinu na zidu nego ga trebamo gledati kao dar za službu narodu. Stoga nastojmo u ovim blaganskim danima ne samo darivati skupe stvari nego darivati nešto korisno, U ovom danu poklanjamo svoja srca, kada se ovih dana budemo Bogu molili molimo se iskreno jer smo se zakleli u ovu svetu Bibliju”, propovijedao je Ivanović.

Veliki broj vjernika se okupio na misi poldanici, ili još u narodu poznatoj vele misi, recitirani su dijelovi Biblije a Crkvom su odzvanjale molitve i duhovna muzika. Pričalo se o miru, o ljubavi ali i o opasnostima koje vrebaju u današnjem vremenu. Ali kako to i dolikuje svećenstvu Ivanović je i dao mnoge savjete kako da se živi u duhu kršćanstva i dobra.

Isus kao spas narodu

„Braćo i sestre, Bog nam je kroz Isusa dao spas, mi smo pozvani da i drugima dajemo mir i blagoslov, ne samo u ovim božićnim danima nego da to postane naša svakodnevnica. Ne zato što to neko želi od nas, nego iz naše iskrenosti”, nastavio je Ivanović.

Prema propovijedanju Biblije, Isusa je rodila Djevica Marija u gradu Betlehemu. Car August je zapovijedio popisivanje stanovništva te je Marija zajedno sa svojim zaručnikom Josipom krenula na put. Zbog gužvi nisu mogli da nađu mjesto u svratištima pa su naposljetku se našli u staji, okruženi životinjama, gdje se i sam Isus rodio. To se prema kršćanskom učenju desilu 25. decembra i zato kršćani diljem svijeta na današnji dan slave jedan od tri najsvetija blagdana u svojoj vjeri.

„Naša obitelj nam je najveći dar i čisto srce i koristimo ih u zajedništvu koje nam je Bogom dano“, na kraju je poručio Ivanović.

Foto: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

six × = eighteen