More

  Brčko: Skupština uskoro razmatra budžet Distrikta za narednu godinu, danas javna rasprava

  Brčanska Skupština sutra neće održati svoju redovnu sjednicu, no nije isključeno da vanredno zasjedanje bude upriličeno do kraja ovog mjeseca.

  “S obzirom da je u toku predizborna kampanja, stav većine predstavnika zastupničkih klubova je bio da se dinamika redovnih zasjedanja pomjeri, odnosno sutrašnja sjednica prolongira“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić.

  Bez obzira na ove činjenice skupštinska tijela i komisije intenzivno rade, pa će danas u 17 sati biti upriličena i javna rasprava o rebalansu budžeta Distrikta.

  „Danas očekujem i detaljne inforrmacije iz brčanske Vlade o tome da li je sve spremno za ulazak u skupštinsku proceduru budžeta Distrikta za narednu godinu. Ukoliko to bude slučaj, nije isključeno da vanredno zasjedanje, na temu prvo čitanje budžeta za 2023. godinu, održimo do kraja ovog mjeseca“, naglasio je Milić.

  Inače, u Stručnoj službi Skupštine ovih dana se vrše intenzivne pripreme za pokretanje takozvanog projekta „e skupština“, što podrazumjeva potpunu informatizaciju u radu ovdašnjeg Parlamenta.

  „Ovo praktično znači rad bez printanja materijala, odnosno bez papira, a imam informaciju da će najkasnije do kraja godine biti upotpunosti uspostavljen i sistem elektronskog glasanja. Sve navedeno će osigurati preduslove za još ekspeditivniji, a vjerujem i kvaliteniji rad zastupnika“, zaključio je Milić.

  Radiobrcko.ba//Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × 9 = nine

  Čitano

  Povezani članci