More

  Brčko: Skupština o zabrani pušenja na javnim mjestima i grantovima

  Osamnaesta redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zakazana je za narednu srijedu, 25. oktobar, nakon završetka 17. redovne koja bi trebala biti nastavljena isti dan u 10 sati.

  - Advertisement -

  Osamnaesta redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zakazana je za narednu srijedu, 25. oktobar.

  Danas je na pripremnom sastanku zastupnika utvrđen dnevni red od 18 tačaka za ovu sjednicu.

  U odnosu na predloženi dnevni red, izbačena je samo jedna tačka – Nacrt zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu Distrikta, drugo čitanje.

  Zabrana pušenja na javnim mjestima

  Na sjednici će se naći Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji Distrikta, po hitnom postupku – prvo čitanje, na prijedlog skupštinske Komisije za javnu sigurnost i nadzor nad radom Policije.

  Također, zastupnici će razmatrati i usvajanje Nacrta zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu – prvo čitanje, na prijedlog Kluba zastupnika Srpske demokratske stranke [SDS].

  “To je veoma značajan iskorak i cijenim da će ovaj zakon dobiti podršku parlamenta”, naglasio je u izjavi za medije predsjednik Skupštine Esed Kadrić [Stranka demokratske akcije – SDA].

  Pored ova dva zakona, Skupština bi trebala usvojiti i sedam prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa za Distrikt, vezanih za cestogradnju i vodovodni sistem.

  Skupština o grantovima

  Bit će razmatrano i nekoliko revizorskih izvještaja.

  “Najznačajniji je onaj koji se odnosi na reviziju učinka grantova koji se dijele iz budžeta Brčko distrikta. Cijenim da će izazvati veliku pažnju i interesovanje od strane poslanika”, istakao je Kadrić.

  Ova sjednica bit će održana nakon završetka 17. redovne, koja bi trebala biti nastavljena 25. oktobra sa početkom u 10 sati, a prekinuta je na drugoj tački dnevnog reda – Zastupnička pitanja i odgovori.

  Dnevni red za 17. redovnu sjednicu možete pogledati ovdje.

  Novinar: Adis Mujdanović
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ 1 = three