Brčko: Šadić pokrenuo proces sankcionisanja menadžmenta Bolnice

Foto: Arhiva

Šef Odjeljenja za zdravstvo Vlade Brčko distrikta, Sead Šadić, naložio je JZU „Zdravstveni centar Brčko“ da urgentno izmjesti Službu hitne pomoći iz podrumskih prostorija brčanske Bonice jer su uslovi za pacijente i uposlenike, posebno imajući u vidu pandemiju, potpuno neadekvatni, javlja Radio Brčko.

Pošto zakon omogućava šefu resornog vladinog odjeljenja da može vršiti i prostorno preraspoređivanje službi i odjeljenja, a nakon obavljenih usmenih konsultacija sa pomoćnicima direktora JZU, predložio sam izmještanje Hitne službe u bivši prostor Urologije. Do sada, ne samo da nije ništa učinjeno na ovom planu, već mi nije proslijeđen ni bilo kakav pismeni odgovor. Rok za postupanje menadžmenta, po mom pismenom aktu je istekao, pa sam pokrenuo proceduru za sankcionisanje odgovornih.

Direktor brčanske Bolnice, Dušan Stokić je naglasio da izmještanje Hitne u zgradu Urologije, nije prihvatljivo rješenje iz niza manje-više tehničkih razloga.

Pomenuti prostor je apsolutno neadekvatan, jer je čisto kancelarijski i u njemu djeluje Služba ljudskih resursa, a u narednom periodu pokušaćemo naći adekvatnije rješenje.

Nije precizirao rok kad bi se to moglo desiti.

--