More

  Brčko: Sa 10 radnih subota biće nadoknađena kompletna izgubljena nastava u prvom polugodištu

  - Advertisement -

  Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Zoran Bulatović donio je odluku o nadoknadi časova u osnovnim i srednjim školama u Brčkom izgubljenih usljed pandemije virusa korona u prvom polugodištu školske 2020/21. godine, po kojoj će učenici do kraja školske godine nastavu pohađati i subotom, javlja Radio Brčko.

  U skladu sa ovom odlukom, koja je već proslijeđena nadležnim u školama, izgubljeni časovi biće nadoknađeni radnim subotama u martu, aprilu, maju i junu kako bi školska godina na zakonit način bila na vrijeme završena.

  Prema toj odluci, nadoknada časova planirana je zadnje dvije subote u martu i aprilu, četiri subote u maju i dvije subote u junu.

  To je bila najbolja, ne dovoljno nepopularna, ali svakako iznuđena odluka koja, kao prvi cilj, ima obrazovanje učenika, sticanje znanja, odnosno nadoknada onoga što je propušteno u prvom polugodištu.

  Zoran Bulatović

  On kaže da će sa ovih 10 radnih subota biti nadoknađena kompletna izgubljena nastava u prvom polugodištu ove školske godine.

  Cilj nam je da učenici steknu zananja koja su bila predviđena nastavnim planom i programom i vjerujem da je to cilj i roditelja, kao i kompletne društvene zajednice distrikta Brčko.

  S obzirom da se epidemiološka situacija komplikuje, na pitanje koliko je ova odluka primjerena situaciji u kojoj se nalazimo, šef Odjeljenja za obrazovanje je rekao da se o tome koliko je ona primjerena ili ne, ne može govoriti u ovom momentu.

  Bulatović je izrazio nadu da obustavljanja nastavnog procesa u narednom periodu neće biti, ali da, ukoliko do toga dođe, nastavni proces biće prilagođen datim okolnostima.

  Nama je osnovni cilj da nadoknadimo izgubljenu nastavu, da nam učenici ne budu nesposobni za nastavak sljedeće školske godine i u svakom slučaju da steknu potrebna znanja za ovu školsku godinu, što je i svrha obrazovanja.

  Na pitanje koliko je u školama trenutno zaraženo virusom korona, Bulatović je rekao da to nije veliki broj ni kada su u pitanju učenici, a ni nastavnici.

  Za provođenje odluke šefa Odjeljenja za obrazovanje o nadoknadi izgubljenih radnih dana u prvom polugodištu ove školske godine, zaduženi su direktori osnovnih i srednjih škola. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena i u Službenom glasniku distrikta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img