Brčko: Rotary Club darivao bebe

U Čikagu, u Sjedinjenim Američkim Državama, 23.02.1905. godine osnovan je prvi Rotari klub sa ciljem pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu. Od tada pa do danas Rotari zajednica se stalno razvijala i rasla. Danas u svijetu postoji preko 27.000 klubova u preko 150 zemalja.

U Bosni i Hercegovini postoji 15 Rotari klubova koji djeluju u sredinama u kojima se nalaze. Jedan od njih je i Rotary Club Brčko 1938 koji je osnovan 1938. godine.

U tom periodu su sprovedene brojne akcije organizovanja različitih vidova pomoći pojedincima i zajednici.

Dvadeset i treći februar obilježavamo kao svijetski dan Rotarija, a ove godine smo ga obilježili tako što smo posjetiti Brčansko porodilište i darovali novačanim poklonom sve bebe koje su rođene tog dana.

Ovakve i slične akcije su sprovedene u svim gradovima u Bosni i Hercegovini, u kojima djeluju Rotari klubovi, a sve u okviru zajedničke akcije obilježavanja 115 godina postojanja Rotari pokreta, kao i podržavanja i promocije nataliteta od strane bosanskohercegovačke Rotari zajednice. U cjeloj Bosni i Hercegovini su uručeni novčani pokloni za 60 beba.

Darivanje beba je, u dogovoru sa rukovodstvom porodilišta, izvršeno u ponedjeljak 24.02.2020. u 12.00 časova.

Autor: Rotary Club Brčko 1938

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ 1 = two