More

  Brčko: Riznica medalja premala, AK Cross slavi još 22 odličja!

  - Advertisement -
  - Advertisement -
  Autor: Sportal.ba
  Atletski stadion “Bare” na Sokocu ostaće upečatljivim slovima upisan u arhiv Atletskog kluba Cross iz Brčkog. Tradicija osvajanja medalja, minulog vikenda ponovila se čak 22 puta, nastupima kroz razne discpiline. Atletski klub Cross je sasvim sigurno jedan od najboljih ambasadora Distrikta u svijetu regionalnog sporta.

  Seniorsko i mlađe pionirsko prvenstvo Republike Srpske okupilo je takmičare iz raznih gradova u regiji. Svoj nastup ali i vrhunske rezultate zabilježio je i atletski kolektiv iz Brčkog.

  Riznica medalja, nakon prvenstva, bogatija je za još 22 medalje. Hronološki poredane, govorimo o 1 zlatnoj, 16 srebrenih i 5 bronzanih odličja. Atletičare Atletskog kluba Cross u oktobru očekuje još 7 takmičenja. Naredno je državno prvenstvo u krosu, koje će se održati u Tuzli i republičko prvenstvo za pionire koje će se odvijati u Trebinju.

  Omar Džanić, već prepoznateljivo atletsko ime, u disciplini skoka u dalj, osvojio je 2. mjesto. Najviše postolje izmaklo je za samo 2 cm. Nedostajalo je malo sportske sreće za još jedno zlato. Na identičnom postolju, našla se i Elena Janković nakon nastupa u bacanju kugle. U istoj disciplini, samo u svojoj kategoriji, Lazar Oparnica zauzeo je 3. mjesto.

  Nikolaj Stanić zabilježio je nastup u dvije discipline, u jednoj je nadmašio konkurenciju i zlato je obezbijeđeno. Nastup bez premca u skoku u dalj. Takođe, obezbijedio je i srebro nastupom na 60m. Impresivno takmičenje za Stanića.

  Benjamin Topčagić je upisao svoje ime na vrhu poretka. Drugo mjesto u disciplini skoka u dalj i 3. mjesto na 60m.

  Ognjen Simikić zauzeo je 3. mjesto u disciplini skoka u vis. Marija Trkulja 2. mjesto na 1000m. Petar Novaković takođe drugoplasirani u svojoj kategoriji. Disciplina bacanje koplja.

  Anja Stević, još jedna srebrena medalja, disciplina identična prethodnoj, bacanje koplja.

  Danis Avdić, trkački raspoložen, bronzana medalja u dugom sprintu na 400m i obaranje ličnog rekorda. Ognjen Lazarević još bolji, 2. mjesto na 600m. Aleksej Jovanović, ništa manje vrijedno 3. mjesto na 600m i bronzana medalja.

  Štafeta 4x100m seniori: Omar Džanić, Armin Begović, Danis Avdić, Armin Tabaković osigurali su 2. mjesto. Izuzetan i kolektivni pokazatelj kvaliteta.

  Štafeta 4x100m u kategoriji pionira ogledala se u nastupu Nikolaja Stanić, Benjamina Topčagića, Alekseja Jovanovića i Ognjena Lazarevića. Kvartet dovoljan za još jedno postolje i srebrenu medalju.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img