More

  Brčko: Reorganizacija rada u pravosudnim institucijama

  Pravosudna komisija i Tužilaštvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćili su danas da je došlo do reorganizacije rada u pravosudnim insitucijama ove lokalne zajednice, zbog ugroženosti od epidemije zarazne bolesti korona virusa (COVID-19).

  Poštujući odluke i preporuke Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, te nadležnih organa i institucija brčanske Vlade, rad u pravosudnim institucijama će se organizirati sa smanjenim brojem izvršilaca, po sistemu dežurstva i izmjenom radnog vremena u Apelacionom i Osnovnom sudu, na način da će navedene institucije raditi u periodu od 8 do 12 sati.

  Glavni tužilac Tužilaštva BDBiH donio je obavezujeće uputstvo o reorganizaciji rada ove pravosudne institucije.

  Nakon što su, analagno odluci Osnovnog suda o odlaganju ročišta, odložena ranije zakazana ispitivanja osumnjičenih, saslušanja svjedoka i druge radnje koje uključuju dolazak stranaka u prostorije Tužilaštva, glavni tužilac reducirao je prisustvo zaposlenih na radnim mjestima.

  Tako će se poslovi iz nadležnosti Tužilaštva dalje vršiti u okviru dežurstva za koje su zaduženi dežurni tužilac i neophodan broj administrativnih radnika u izmijenjenom radnom vremenu od 8 do 13:30 sati.

  Tužilaštvo poziva građane na striktno poštivanje odluka nadležnih organa u BiH, donesenih u cilju prevencije i sprječavanja širenja virusa COVID-19, i još jednom podsjeća da je nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do jedne godine.

  Novinar: Adis Mujdanović

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixteen − = nine

  Čitano

  Povezani članci