Brčko: Rekonstrukcija “Blatuše” trebala bi započeti u narednih 10-ak dana

Autor: RadioBrcko.ba

Rekonstrukcija terena Sportsko-rekreacionog centra Blatuša trebala bi započeti u narednih 10-ak dana. Rok za izvođenje radova je 90 dana, a ukoliko vremenske prilike posluže radovi će biti okončani i ranije. Ukupna investicija iznosi 141 hiljadu KM budžetskih sredstava.

Uposlenik Vladinog Odjela za javne poslove i nadzorni organ projekta rekonstrukcije terena Sportsko-rekreacionog centra Blatuša ing. Dragan Peštić za Radio Brčko je kazao da je nakon izrade projekta uređenja i izgradnje drenaže potpisan ugovor sa izvođačem radova.

- Reklama -
ing. Dragan Peštić

U praksi to znači izrada dva drenažna voda dužine po 45 metara i izradu novog oborinskog voda u dužini od 189 metara na terenu Blatuše.

Na samom terenu će biti postavljen novi asfaltni sloj i profesionalna podloga na kojoj će se moći igrati zvanične utakmice u rukometu, malom nogometu, tenisu, basketu i ostalo.

Planom je predviđeno i postavljanje novog semafora vrijednosti sedam hiljada maraka.

Peštić je još napomenuo da će renovinarana Blatuša ući u jedan novi princip korištenja, što znači da će se morati dići nivo svijesti građana prilikom posjete ovakvih objekata u dijelu kod upotrebe žvakaćih guma, cigareta i slično.