More

  Brčko: Rebalansom budžeta sredstva za multifunkcionalnu gradsku dvoranu

  Biće rebalansirana sredstva i za isplatu preostalih 20 posto za podsticaje brčanskim poljoprivrednicima.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Rebalansom budžeta Brčko distrikta za tekuću godinu, uplaćeni klirinški dug od strane Rusije, od oko 6,2 miliona konvertibilnih maraka, usmjerava se za izgradnju multifunkcionalne gradske dvorane, javlja Radio Brčko.

  Biće rebalansirana sredstva i za isplatu preostalih 20 posto za podsticaje brčanskim poljoprivrednicima.

  “Ovaj rebalans karakteriše i činjenica da neće biti povećanja prihoda, te da smo gotovo usaglasili da klirinški dug usmjerimo za izgradnju multifunkcionalne gradske dvorane u kojoj treba biti više sala sa nekoliko hiljada mjesta za gledaoce, kao i dio sa otvorenim i zatvorenim bazenom. Jasno je da 6,2 miliona maraka neće biti dovoljno za završetak, pa ćemo i u narednim budžetima, za istu namjenu, predvidjeti dodatna sredstva”, rekao je gradonačelnik Brčkog, Siniša Milić.

  Inače, ostali dio rebalansa će biti čisto tehničke prirode i ticaće se preraspodjele sredstava unutar odjeljenja Vlade, a nakon što ga još jednom razmotre čelnici izvršne vlasti, do kraja sedmice, biće proslijeđen Skupštini Distrikta na razmatranje i usvajanje.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy − sixty three =