Brčko: Raspisan Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima

  Dodjeljuje se 160 stipendija redovnim studentima s prvog ciklusa studija.

  Vlada BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

  Piše: Džemal Vantić

  Odjel za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine raspisao je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima za period od 1.1. do 30.9.2019. godine. Dodjeljuje se 160 stipendija redovnim studentima s prvog ciklusa studija:

  – Četiri stipendije studentima prve godine studija koji su proglašeni učenicima generacije u školskoj 2017/2018. godini.

  – Deset stipendija studentima prve godine studija koji su za vrijeme četverogodišnjem srednjeg obrazovanja imali prosjek ocjena 5,00, a srednju školu su završili u školskoj 2017/2018. godini.

  – Do pet stipendija studentima s posebnim potrebama prve i viših godina studija.

  – Jedna stipendija pripadniku nacionalne manjine prve i viših godina studija.

  – Do tri stipendije studentima prve godine studija na javnim visokoškolskim ustanovama koji su bez oba roditelja, a srednju školu su završili u školskoj 2017/2018. godini.

  – 137 stipendija studentima druge i viših godina studija.

  Visina stipendija iznosi 200 konvertibilnih maraka mjesečno. Kompletan Javni poziv može se preuzeti ovdje.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × five = forty five