More

  Brčko: Radarske kontrole od 12. do 18. februara

  Jedinica saobraćajne policije planira vršiti najavljenu kontrolu mjerenja brzine kretanja vozila, posebno u naseljenim mjestima.

  Pripadnici Jedinice saobraćajne policije Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine vršit će pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 12. do 18. februara, saopćeno je iz ove sigurnosne agencije.

  Analitičkim praćenjem stanja sigurnosti u saobraćaju na području Distrikta, indikativno je da na sigurnosti izuzetno utječu velike brzine kretanja vozila.

  Policija raspolaže sa neobilježenim [civilnim] vozilima koja su opremljena uređajem [kamerom] za snimanje prekršaja u pokretu i savremenim stacionarnim laserskim radarima, te uređajima za sigurno zaustavljanje vozila na putu.

  Stoga, Jedinica saobraćajne policije planira vršiti najavljenu kontrolu mjerenja brzine kretanja vozila, posebno u naseljenim mjestima, na sljedećim putnim pravcima:

  DAN /  D A T U M VRIJEME MJESTO RADARSKE KONTROLE
      PONEDJELJAK    12.02.2018. godine 09-12 Brka – Gornji Rahić – Maoča
       
  13-16 Grčica-Potočari-Ražljevo
     
     
     
  UTORAK

  13.02.2018. godine

  09-12 Bukvik – Dubrave – Cerik
       
  16-19 Krepšić-Gorice-Plazulje-Dejtonska
     
     
   

   

  SRIJEDA

  14.02.2018. godine

   

  08-10

   

  Marković Polje-Krepšić-Gorice-Grbavica

       
     
  20-22 Semberska-Gredice
     
  ČETVRTAK

  15.02.2018. godine

  09-11               Grčica-Potočari

    16-19 Bukvik-Dubrave-Cerik
     
       
     

   

  PETAK

  16.02.2018. godine

  09-12 Gornji Rahić-Brka-Maoča
    16-19 IV Juli – Dizdaruša
  20-22 Marković Polje-Krepšić-Gorice-Grbavica
     
     
  SUBOTA

  17.02.2018. godine

  09-12 Dejtonska-Plazulje-Gorice
    13-16 Dubrave- Cerik-pijaca «Arizona
  20-22 Grčica-Potočari
     
     
  NEDJELJA

  18.02.2018. godine

  10-12                     Brezovo Polje-Trnjaci
    16-19 Bukvik-Seonjaci-Dubrave
     
     
   

  [Policija Brčko distrikta]

  Nenajavljene kontrole

  Iz Policije napominju da se na putnim pravcima Brčko – Lončari [u Dejtonskoj ulici], Brčko – Bijeljina [Bijeljinska ulica], Brčko – Čelić [Ulica Nikole Tesle] i Brčko – Cerik [Malezijski put] vrši kontrola brzine kretanja vozila iz dva smjera pomoću stacionarnih radara.

  Pored ovih planiranih i najavljenih kontrola brzine kretanja vozila, radit će se i nenajavljene kontrole brzine, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine [poslije stacionarnih radara, u uličnoj mreži grada i sl.] sa pokretnim radarom “TruCam”, koji je pogodan za postavljanje na bilo kojoj dionici puta i koji nakon podešavanja, automatski samostalno radi i registrira prekršaje.

  “Sugerišemo svim učesnicima u saobraćaju da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju”, stoji na kraju saopćenja.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty three + = fifty three