More

  Brčko: Pronađena i oduzeta opojna droga

  U dva navrata pronađena i oduzeta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kod tri osobe sa područja Brčkog, navedeno je u izvještaju Policije.

  - Advertisement -

  Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, policijski službenici Policije u ovom gradu su, tokom četvrtka, u dva navrata pronašli i oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, kod tri osobe sa područja Brčkog, navedeno je u izvještaju Policije.

  • Naime, oko 07,00 sati policijski službenici su, postupili po prikupljenim operativnim saznanjima da lice sa inicijalima S.T. rođen 1994. godine, posjeduje narkotička sredstva. Lice je pronađeno u ulici Nikole Tesle u Brčkom i nad istim je izvršen pretres. Prilikom pretresa kod istog je proanđena i oduzeta biljna materija, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “marihuanu” i jedna (plastična) tzv. drobilica.

  Takođe, nakon prikupljenih operativnih saznanja,u vremenskom periodu od 18,30 sati do 20,30 sati, policijski službenici su na osnovu Naredbe Osnovog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili pretres kuće i dvorišta u ulici Bašeskija u Brčkom, a koju koriste lica sa inicijalima A.M., rođen 1988. godine i lice S.M. rođen 1996. godine, za koje su postojale informacije da posjeduju narkotička sredstva. Pored navedenog izvršen je i pretres motornog vozila marke Golf II, koje isti koriste.

  Prilikom pretresa pronađeni su oduzeti sljedeći predmeti: jedan pvc paketić sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, ručno motana cigareta tzv. džoint i plastična kutijica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“.

  Nad licima je izvršena kriminalistička obrada i protiv istih će Policija Brčko distrikta BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjeni prekršaji, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH (Službeni glasnik BiH 8/06).

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × eight = forty