Brčko: Promovisana knjiga „Riječi moga srca“, autorice Elme Jusić

  Ovaj događaj je organizovan u okviru kulturne manifestacije „Proljeće u gradu 2019”, čiji je pokrovitelj Vlada BDBiH, a posljednja je promocija knjige u sklopu „Mora knjiga“.

  Fotoreporterka: Azra Bijedić / Otisak.ba

  Novinarka: Azra Bijedić

  U okviru serije promocija novih izdanja Književnog kluba „Pablo Neruda“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine pod nazivom „More knjiga”, jučer je u foajeu brčanskog Doma kulture upriličena promocija knjige „Riječi moga srca”, autorice Elme Jusić.

  Ovaj događaj je organizovan u okviru kulturne manifestacije „Proljeće u gradu 2019”, čiji je pokrovitelj Vlada BDBiH, a posljednja je promocija knjige u sklopu „Mora knjiga“.

  Autorica piše od svoje devete godine, pa je pisala o dosta tema, počevši od porodice, ljubavi prema prirodi i svom psu, do ljubavi prema domovini i o nekim važnijim historijskim momentima BiH, kao što je 11. juli.

  Autorica pohađa sedmi razred osnovne škole

  „Jako sam sretna što sam pomogla ovoj djevojčici da svoje misli uobliči do kraja i da kanališe svoju stvaralačku energiju u zbirku poezije i dvije bajke.

  Ohrabrujemo sve koji imaju stvaralaštvo i mogućnost da pišu da objave knjigu i smatram da Elma uistinu ima šta poručiti ovom svijetu“, rekla je Jasminka Hadžić, urednica i recenzentica ove knjige, a ujedino i Elmina nastavnica bosanskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Humci“, gdje ona pohađa sedmi razred.

  Ovo je druga promocija knjige, a prva je održana u samoj školi. Brčko je odabrano kao mjesto promocije jer je ovdje i štampana zbirka.

  „Tek će se čuti o Elmi, samozatajnoj djevojčici, koja voli u kutu neke sobe sjediti i promišljati o ovom svijetu i dati nam refleksiju o njemu“, kazala je Hadžić.

  Planira se okušati i u prozi

  „Ovo je moja prva knjiga i mnogo mi znači, dosta ljudi me podržalo i zbog toga im se zahvaljujem.

  Bajke su mi mnogo drage, ali poezija mi bolje ide i više je volim, a najdraže pjesme su mi ‘Učiteljica’ i ‘Riječi moga srca’ po kojoj je i nazvana knjiga“, kazala je autorica i poručila da se planira nastaviti baviti pisanjem, te da će se okušati i u pisanju proze.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 1 = eight