More

  Brčko: Promoviran novi broj časopisa “Susreti”

  spot_imgspot_img

  Danas je u Domu kulture Brčko promoviran novi broj časopisa za pozorište, književnost i kulturu Susreti, čiji je izdavač Vlada Brčko distrikta BiH.

  Časopis su predstavili glavni i odgovorni urednik Jakov Amidžić i prof. dr. Srdjan Vukadinović, član redakcije.

  Amidžić je kazao da je vrlo bitno, jer smo još u stanju pandemije, da je prvi broj za ovu godinu uspješno promoviran u Brčkom ne samo zbog kvantiteta i obilja autora iz nekoliko zemalja, nego i kvaliteta časopisa, jer se, kako je istakao, unutar korica nalaze renomirani svjetski autori iz domena kazališta, književnosti i slikarstva, iz BiH i okruženja te pisci iz Brčkog.

  Izrazio je nadu da će do kraja godine, usprkos složenoj epidemiloškoj situaciji, biti promovirana još tri broja časopisa Susreti, nasljednika brčanskog časopisa koji je izlazio nekoliko desetljeća pod naslovima Riječ i Riječi.

  Prof. dr. Srdjan Vukadinović, član redakcije koju čine renomirana teatarska i književna imena iz regiona, naznačio je da su Susreti veoma specifičan časopis, koji četvrtu godinu za redom, svojom raznolikošću, različitošću kultura, civilizacija i autora, čini da se aktuelni društveni trenutak, s akcentom na teatar, uvijek ogleda u časopisu na dijaloški način.

  Vukadinović je još kazao da ovaj časopis teži ka univerzalnosti izraza, spajanju i jedinstvu različitosti u modernom kulturološkom pojedinačnom i kolektivnom identitetu, i kao takav daleko prevazilazi lokalne okvire.

  Današnjoj promociji časopisa Susreti u Brčkom nije mogao nazočiti urednik Žarko Milenić, koji se trenutno nalazi u Rusiji.

  Izvor: RadioBrcko.ba

  Čitano

  Povezani članci