More

  Brčko: Promjene u Programu samozapošljavanja

  Za ove namjene iz Budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu izdvojeno 500.000 KM, kao i dodatnih 250.000 KM sredstava koja nisu realizovana ranijim programima Zavoda za zapošljavanje.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta na današnjem prvom nastavku 27. redovne sjednice usvojila je Odluku o dodjeli jednokratne pomoći penzionerima, kao i Smjernice za izradu zakona o poslovnim zonama.

  Na današnjoj sjednici Vlade usvojen je i Program samozapošljavanja na području Brčko distrikta BiH u 2017. godini. Za ove namjene iz Budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu izdvojeno 500.000 KM, kao i dodatnih 250.000 KM sredstava koja nisu realizovana ranijim programima Zavoda za zapošljavanje.

  Kako je istaknuto, u odnosu na prethodne godine izvršene su vrlo male promjene u samom programu.

  „Jedna od njih je da program daje mogućnost preduzećima osnovanim u godini u kojoj se program realizuje, takozvanim start up-ovima da mogu podnijeti zahtjev i učestvovati u raspodjeli sredstava. Značajna stavka je i da je maksimalan iznos sredstava koja se dodjeljuju firmama sa 20.000 KM smanjen na 15.000 KM, a za start up-ove je maksimalni iznos 10.000 KM. Ova izmjena je napravljena kako bi što veći broj zainteresovanih mogao učestvovati u programu i započeti svoj biznis“, pojasnio je Pero Gudeljević.

  Na današnjoj sjednici usvojen je Plan i program redovnog čišćenja i pranja javnih saobraćajnih površina Brčko distrikta BiH, Program održavanja javnih zelenih površina za 2018. godinu, kao i Nacrt zakona o fiskalnom registru.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty six ÷ = seven