Brčko: Programi samozapošljavanja ove godine otvaraju preko 70 novih poslovnih subjekata

  Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta trenutno realizuje dva Programa samozapošljavanja u privredi i poljoprivredi u ukupnoj vrijednosti višoj od milion KM. Ovim programima je u proteklih nekoliko godina otvoreno više od stotinu start up-ova u Brčko distriktu.

  Brčko distrikt je među prvima u BiH prije nekoliko godina započeo realizaciju Programa samozapošljavanja u privredi za koji se svake godine u budžetu izdvaja oko pola miliona KM. Ovaj program se pokazao izuzetno popularnim jer se svake godine za ova sredstva prijavi gotovo dvije stotine biznis planova od kojih za oko 50 njih budu dodijena sredstva za pokretanje vlastitog biznisa.

  “Podaci govore da se radi o veoma uspješnom programu zapošljavanja lica sa evidencije zavoda za zapošljavanje”, ističe Vlado Jevtić direktor Zavoda.

  Poučena dobrim rezultatima iz programa samozapošljavanja u privredi, Vlada Brčko distrikta prošle godine pokrenula je i novi Program samozapošljavanja u poljoprivredi za šta je takođe izdvojeno pola miliona KM.

  Kroz realizaciju ova dva programa samozapošljavanja, u Brčko distriktu bi u ovoj godini trebalo biti otvoreno preko sedamdeset novih poslovnih subjekata.

  Autor: Mirsad Arnautović
  Izvor: Radiobrcko.ba
  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × four = 28