Brčko: Prilikom usvajanja budžeta neće biti amandmana kojim će se izdvajati sredstva za grantove

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić pohvalio je na današnjoj konferenciji za medije u brčanskoj Gradskoj vijećnici odluke predstavnika političkih partija u Skupštini ove lokalne zajednice.

“Na tome smo svi insistirali, a takođe, ona sredstva koja su se već našla u prijedlogu budžeta, zbog nemogućnosti bržeg djelovanja na pripremi budžeta, koji bi trebalo da se nađe pred poslanicima u srijedu, biće donesena dopuna Zakona o izvršenju budžeta, gdje će se zabraniti korištenje sredstava po tim stavkama. Mi ćemo najveći dio tih sredstava preusmjeriti u privredu”, naglasio je on.

Razmatra se niz mjera

Odjel za privredni razvoj Vlade, u saradnji sa Privrednom komorom, Udruženjem poslodavaca, Skupštinskom komisijom za ekonomsku djelatnost i Direkcijom za finansije BDBiH, razmatra niz mjera.

“U fazi razmatranja je nešto što se pominje u entitetima, a što ćemo i mi ovdje preduzimati, od zahtjeva prema bankama za odgađanje isplate kredita za određeni period za privredu i građane, do eventualno isplate doprinosa za zaposlena lica čija je djelatnost pogođena naredbama zbog korona virusa. Ponašaćemo se odgovorno i ozbiljno i nakon okončanja borbe sa zdravstvenog aspekta se posvetiti privredi na ozbiljan i konstruktivan način”, naveo je Milić.

Gradonačelnik je istakao da je danas Krizni štab BDBiH donio naredbu da se supružnici pripradnika Policije i zaposlenih u Zdravstvenom centru Brčko koji imaju malu djecu, a koji rade u organima uprave i institucijama ove lokalne zajednice, oslobode od radnog angažmana, te da se njihov status definira kao plaćeno odsustvo.

Novinar: Adis Mujdanović
Videoreporter: Kristian Bilić
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

× eight = eighty