More

  Brčko: Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti dijelili novogodišnje paketiće

  spot_imgspot_img

  Novinar: Adis Mujdanović

  Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine jučer i danas su dijelili novogodišnje paketiće u nekoliko brčanskih ustanova.

  Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Esed Kadrić i Ivo Filipović posjetili su jučer mališane u Centru za mentalno zdravlje, Odjelu pedijatrije u Bolnici kao i mališane Obdaništa „Evlad“ i uručili im novogodišnje paketiće, saopćeno je jutros iz Skupštine.

  „Ovo je prilika da se porazgovara o tome da li se može dati još neki doprinos u olakšavanju situacije u kojoj se nalaze djeca koja dolaze u ovu ustanovu kao i da u vrijeme darivanja mališanima darujemo lijepu riječ i poklon“, rekao je Esed Kadrić nakon podjele novogodišnjih paketića mališanima Centra za mentalno zdravlje.

  Dodao je da je posjeta ovoj i drugim ustanovama u Distriktu tradicija koja se baštini godinama.

  Zlata Paprić, šefica Centra za mentalno zdravlje, istakla je da Centar radi od 2010. godine i da ovakav tip rada s djecom s različitim oblicima razvojnih poremećaja ne bi mogao raditi bez apsolutne podrške Vlade i Skupštine.

  „U svakom trenutku ima preko stotinu djece na tretmanu, a možda je i bolje da ne kažemo broj kartona koji su otvoreni do sada kod nas. Ono što nam je bitno jeste da postižemo rezultate, da imamo efekte i vrhunske stručnjake za rad na koje i roditelji i djeca u svakom trenutku mogu računati“, rekla je Paprić.

  Edina Krivašić-Adić, majka djevojčice koja dolazi u Centar, zadovoljna je zdravstvenim uslugama ove ustanove.

  „Dolazim ovdje više godina dva puta sedmično i zadovoljna sam jer je moja djevojčica prihvatila ovaj centar kao svoju kuću“, rekla je Krivašić-Adić.

  Filipović je rekao je da je velika radost obradovati djecu, a posebno ako su se u vrijeme praznika zatekli na liječenju.

  „Velika je sreća za nas i za mene lično da sam bio u prigodi da posjetimo i darujemo djecu koja se nalaze na Odjelu za pedijatriju“, rekao je Filipović.

  Samir Mujkić, šef Odjela pedijatrije, izrazio je zadovoljstvo posjetom predstavnika Skupštine.

  „Kao ni prethodnih, tako ni ove godine predstavnici Skupštine nisu propustili priliku da posjete Pedijatriju, provedu vrijeme s djecom i podijele paketiće što je posebna radost za naše pacijente i što će ih sigurno razveseliti“, rekao je Mujkić.

  Mališani Obdaništa „Evlad“ priredili su za rukovodstvo Skupštine prigodan program, nakon koga su i njima uručeni novogodišnji paketići.

  Rukovodstvo Skupštine obradovalo je novogodišnjim paketićima i mališane Instituta „Poliglota“, kao i učenike specijalnog odjela Treće osnovne škole, navedeno je u saopćenju Skupštine.

  Gradonačelnik Siniša Milić danas je obradovao mališane novogodišnjim paketićima na Pedijatriji i djecu s posebnim potrebama u Centru za mentalno zdravlje, saopćeno je iz Vlade.

  On je kazao da su novogodišnji paketići radost za djecu, ali i način da se boravak u ovim institucijama učini lakšim u prazničnom periodu.

  „Mi svake godine s ovim skromnim novogodišnjim paketićima obradujemo djecu koja se nalaze na Pedijatriji i to je jedan od načina da pokažemo brigu prema najmlađoj populaciji, ali i boravak u ovoj zdravstvenoj ustanovi da im na neki način učinimo lakšim. Također, tradicionalno uručujemo paketiće i djeci s posebnim potrebama kako bismo i njihov boravak u ovim institucijama olakšali“, kazao je Milić.

  Gradonačelnik je nakon podjele paketića svim mališanima zaželio sretnu Novu godinu i da je dočekaju u kućama sa svojim najmilijima.

  Sve najljepše povodom praznika Gradonačelnik je poželio i osoblju Pedijatrije i Centra za mentalno zdravlje.

  Foto: Ustupljeno Otisku

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  nine × one =

  Čitano

  Povezani članci