More

  Brčko: Predstavljene aktivnosti mreže „Promoviši pozitivino“

  [SAOPŠTENJE]  Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić i Ivo Filipović razgovarali su danas s predstavnicima nevladinih organizacija i udruženja koji su dio Mreže „Promoviši pozitivno“ o budućim aktivnostima Mreže i nastavku realizacije Akcionog plana društvene kohezije koji Mreža  radi u saradnji s Vladom i Skupštinom Distrikta.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić istakao je da se većina aktivnosti Mreže „Promoviši pozitivno“ snažno naslanja na promociju društvene kohezije i pozitivnih vrijednosti, da to  podrazumijeva toleranciju, što je i agenda rada lokalne vlasti.

  „U društvu kakvo je Distrikt Brčko, složeno  po pitanju strukture, različitih mišljenja, pogleda vrijednosnih sudova, nama je tolerancija itekako neophodna i svi segmenti društva su pozvani da rade na takvoj promociji vrijednosti. Sa zadovoljstvom smo saslušali planove predstavnika Mreže i dali podršku, u granicama kapaciteta Skupštine, da se ti planovi realizuju“, rekao je Milić.

  Admir Kadrić, član Mreže iz brčanskog Kluba Udruženja BH novinari, najavio je da je u planu da se sljedeće godine organizuje sastanak omladinskog parlamenta koji će činiti osnovci, srednjoškolci studenti iz Brčkog te da taj grad bude i domaćin susreta svih mreža nevladinih organizacija i udruženja na nivou BiH.

  Koordinator Mreže „Promoviši pozitivno“ i direktor Omladinskog centra „Vermont“ Brčko  Damir Radenković podsjetio je da je Mreža formirana 2013. godine te da su brojne aktivnosti koje su do sada realizovane, kao što su krečenje grafita, konferencije mladih o toleranciji i suživotu, bile uspješne.

  Mreža “Promoviši pozitivno“ jedna je od 31 mreže ovog tipa koje postoje u BiH, a podržane su i od strane OSCE-a.

  Skupština Brčko distrikta BiH

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI