Brčko: Predsjednik Skupštine primio članove Organizacionog odbora Bajramskog turnira

  „Brčko distrikt podržava mnoge sportske događaje, a Bajramski turnir je jedan od tih događaja koji ima svoju tradiciju, zagarantovano finansiranje i predstavlja najmasovniji sportski događaj, s obzirom da u njemu učestvuje oko 100 ekipa“, rekao predsjednik Kadrić.

  Foto: Skupština BDBiH

  Novinar: Adis Mujdanović

  Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, primio je danas članove Organizacionog odbora 16. Bajramskog turnira u malom fudbalu, koji počinje u ponedjeljak, 24. decembra.

  „Brčko distrikt podržava mnoge sportske događaje, a Bajramski turnir je jedan od tih događaja koji ima svoju tradiciju, zagarantovano finansiranje i predstavlja najmasovniji sportski događaj, s obzirom da u njemu učestvuje oko 100 ekipa. Osim velikog broja učesnika, kvalitet i vrijednost ovog turnira je mogućnost koju nudi svim školama u Brčko distriktu za učešće u ovom sportskom događaju“, rekao je predsjednik Kadrić.

  Šemsudin Ahmetbašić, potpredsjednik Organizacionog odbora, istakao je da im podrška Skupštine i Vlade mnogo znači.

  „Ova podrška nam mnogo znači, a mi se trudimo da ovaj turnir dobije dimenziju i kvalitet kakav i zaslužuje“, kazao je Ahmetbašić, dodajući da sutra počinje izvlačenje parova.

  Bajramski turnir će se igrati u šest kategorija i bit će održan u sali brčanske Ekonomske škole, gdje se tradicionalno održavao svih proteklih godina.

  Turnir ima međunarodni karakter, a novina od ove godine je da su školske ekipe oslobođene kotizacije.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty three − sixty =