Brčko: Potvrđena optužnica protiv braće za oštećenje Porschea i pokušaj iznude

  Mediji su objavili da je riječ o braći Pajić te Nikoli Kokanoviću, sinu zastupnika Socijalističke partije (SP) u brčanskoj Skupštini Zorana Kokanovića.

  Foto: Arhiva

  Novinar: Adis Mujdanović

  Osnovni sud Brčko distrikta Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu za krivična djela oštećenja tuđe stvari i iznude u pokušaju.

  N. P. je optužen da je nanio oštećenja na tuđem automobilu, a C. P. da je pokušao iznuditi novac, objavilo je brčansko Tužilaštvo.

  Kako je navedeno u optužnici, 16. augusta prošle godine oko 3:38 sati, nakon što je prethodno unutar ugostiteljskog objekta “Top Secret” u Brčkom njegov brat C. P. stupio u verbalnu prepirku sa N. K., braća su naglo krenula na njega, zbog čega je pobjegao, a za njim se uputio N. P.

  – N. K. je otrčao ka policiji, a N. P. se vratio ka parkiranom Porscheu, vlasništvo “W-M.” d.o.o. Brčko, za koji je znao da ga koristi N. K. U namjeri da vozilo ošteti, upotrijebio je metalne barske stolice, velikom silom udarao po cijelom vozilu i tom prilikom ga razbio i napravio štetu od 57.448 KM – napisano je u optužnici.

  Dalje je navedeno da je C. P., u namjeri da Z. K. (oca od N. K.) prisili da mu preda novac, a za vrijeme dok je njegov brat lupao Porsche, pozvao Z. K. i rekao mu:

  – Donesi 10.000 evra, sin ti je napravio veliku štetu. Ako ne doneseš – ubiću ga – nakon čega je prekinuo telefonski poziv.

  Time je, kako je istaknuto u optužnici, uputio ozbiljnu prijetnju, što je kod Z. K. izazvalo izražen osjećaj straha za sinovu sigurnost.

  Mediji su objavili da je riječ o braći Pajić te Nikoli Kokanoviću, sinu zastupnika Socijalističke partije (SP) u brčanskoj Skupštini Zorana Kokanovića.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ ten = one