Brčko: Postavljeni šatori, aktivirani dodatni smještajni kapaciteti

Postavljeni su šatori na Gradskom stadionu u Brčkom za boravak osoba koje dolaze na područje ove lokalne zajednice iz drugih zemalja, a u kojima bi trebale ostati minimalno 14 dana, te aktivirani dodatni smještajni kapaciteti u brčanskoj Tehničkoj školi.

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić istakao je na današnjoj konferenciji za medije u brčanskoj Gradskoj vijećnici da je Krizni štab rezimirao aktivnosti u vezi sa postavljanjem šatora koje su poslale Oružane snage BiH.

“Jako je važno da je bezbjedonosna situacija zadovoljavajuća na prostoru distrikta Brčko, što znači da se naredbe koje smo izdali u prethodnom periodu uglavnom poštuju. Problem i dalje predstavljaju lica koja se ne pridržavaju mjera i tu postoji najveći rizik da zbog nesavjesnog postupanja od strane pojedinaca ugrozimo sve ono što radimo”, izjavio je on.

Kapaciteti oko 200 osoba

Šef Odjela za javnu sigurnost Vlade BDBiH Edin Zaimović, govoreći o šatorskom naselju, rekao je da je jučer stupljeno u kontakt sa Oružanim snagama BiH, te da je u roku od 24 sata aktivnost okončana.

“Kapaciteti šatorskog naselja na Stadionu Jedinstvo su oko 100 lica, namijenjeni su za smještaj lica koja budu prelazila granicu u narednom periodu na Graničnom prelazu u Brčkom. Takođe smo obezbijedili karantinski smještaj u prostoru Tehničke škole koja se nalazi u neposrednoj blizini, sa otprilike od oko 100 smještajnih kapaciteta za sve za koje se utvrdi da imaju korona virus, ukoliko se za tim smještajem ukaže potreba od strane zdravstva”, naveo je on.

Novinar: Adis Mujdanović
Video/fotoreporter: Kristian Bilić
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− 3 = one