More

  Brčko: Porezna olakšica za prvi stambeni kredit

  Osim zahtjeva koji se može dobiti u Poreznoj upravi, porezni obveznici trebaju dostaviti kopiju ugovora od banke, obračun kredita za 2017. godinu i kopiju žiro računa.

  Direktor Porezne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Miodrag Trifković kazao je u izjavi medijima da se zahtjev za povrat poreza na dohodak, odnosno olakšice na porez za iznos plaćene kamate prvog stambenog kredita, može predati do 28. februara ove godine, te da se priznavanje ove porezne olakšice neće vršiti retroaktivno, već samo za proteklu godinu.

  Osim zahtjeva koji se može dobiti u Poreznoj upravi, porezni obveznici trebaju dostaviti kopiju ugovora od banke, obračun kredita za 2017. godinu i kopiju žiro računa.

  Trifković je rekao da bi korisnik kredita za svoju kamatu od 1.000 konvertibilnih maraka dobio povrat u iznosu od 100 maraka.

  Pogodnost za mlade bračne parove

  Građanskom inicijativom “Moj stan” prije godinu i po dana tražilo se da se Zakon o porezu na dohodak Distrikta usaglasi sa onima u bosanskohercegovačkim entitetima, kada je peticiju putem društvenih mreža potpisalo preko 600 građana.

  Inicijativa je na kraju urodila plodom, te je ova porezna olakšica građanima Distrikta omogućena dopunama Zakona o porezu na dohodak, koje je brčanska Skupština usvojila u aprilu prošle godine.

  Mnogi smatraju da će se ovakve porezne olakšice pozitivno odraziti na odluke mladih bračnih parova za kupnjom stanova, te da je ovo za njih izuzetna pogodnost.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five × 4 =