More

  Brčko: Policijski službenici pronašli i oduzeli opojnu drogu kokain

  Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", Policija će podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Provodeći planske aktivnosti na suzbijanju opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom prethodne noći, kod lica sa inicijalima D. S. [rođen 1990. godine] sa područja Brčkog, pronašli i oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, saopćeno je iz ove sigurnosne agencije.

  “Naime, postupajući po prikupljenim operativnim saznanjima da lice sa inicijalima D. S. [rođen 1990. godine] sa područja Brčkog posjeduje kod sebe opojnu drogu ‘kokain’, policijski službenici su u Ulici Branislava Nušića u Brčkom pronašli imenovanog i nad istim izvršili pretres. U sklopu navedenih radnji, izvršen je pretres njegovog stana i vozila, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

  Tokom pretresa, kod istog je pronađena pvc vrećica u kojoj se nalazila tri pvc paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘kokain’. Izvršenim preliminarnim kriminalističko-tehničkim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi ‘kokain'”, navedeno je.

  Lice sa inicijalima D. S. je pozvano u u Policiju Brčko distrikta BiH i nad njim je izvršena kriminalistička obrada.

  Zbog osnova sumnje da je lice D. S. počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja, stoji na kraju saopćenja.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ five = one