More

  Brčko: Policija podsjeća predstavnike vjerskih zajednica na poštovanje naredbe o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja

  Policija Brčko distrikta BiH u okviru aktivnosti koje provodi na sprečavanju širenja epidemije COVID-19, podsjeća predstavnike vjerskih zajednica na prostoru Brčko distrikta BiH da su svoje vjerske aktivnosti i obrede, obavezni prilagoditi Naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje broj predmeta: 02-000049/20 i broj akta: 01.1-1141CM-045/20 od dana 23.03.2020. godine koju je donio komandant Štaba, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja.

  Pomenutom Naredbom zabranjuje se okupljanje i zajedničko kretanje tri ili više lica na javnim mjestima, te otvorenim i zatvorenim javnim površinama.

  Izuzetak samo predstavlja okupljanje i zajedničko kretanje tri ili više lica ukoliko je neophodno da lica izvrše službenu dužnost ili bilo koju radnju koju su u skladu sa propisima obavezni da izvrše, kao i radnju koju izvršavaju sa članovima uže porodice.

  Javno mjesto u smislu pomenute naredbe jesu ulice, trgovi, putevi, izletišta, pristaništa, čekaonice, ugostiteljske, trgovačke i zanatske radnje, sredstva i objekti javnog prijevoza, sportski stadioni, igrališta, sale i izložbene prostorije, poslovni objekti fizičkih i pravnih lica, vjerski objekti, groblja i mezarja, zemljišta, spoljnji dijelovi kuća i stanova u stambenim zgradama, ako su dostupni vidiku sa javnog mjesta.

  Članovi uže porodice u smislu ove naredbe smatraju se lica sa kojima se živi u zajedničkom domaćinstvu.

  Autor: Policija Brčko distrikta BiH

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three + = 9

  Čitano

  Povezani članci