More

  Brčko: Policija i BK „Sv. Nikolaj“ u zajedničkoj misiji

  spot_imgspot_img

  Piše: Azra Bijedić

  Danas je u zgradi Policije održana ceremonija potpisivanja Memoranduma o saradnji između Policije Brčko distrikta BiH i Biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ Brčko.

  „Potpisan je Memorandum o zajedničkoj saradnji gdje ćemo u nastavku naše saradnje, koja dosad nije bila formalno ozvaničena, nastaviti da sarađujemo na aktivnostima koje se tiču bezbjednosti, prvenstveno biciklista u saobraćaju, a naravno pokušat ćemo da utječemo i na ostale učesnike saobraćaja, kako bi poklonili veću pažnju biciklistima, koji su ranjiva grupa učesnika u saobraćaju“, rekao je u izjavi za medije Željko Novaković, predsjednik Biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“.

  Dodao je da podaci govore da su ove godine u Brčkom smrtno stradala dvojica biciklista. Do sada je trend bio da godišnje jedan biciklista završi sa teškim povredama ili smrtnim posljedicama.

  „Ovo je odličan povod da najavimo nekoliko akcija koje ćemo imati ove godine, a tiču se prvenstveno povećanja bezbjednosti biciklista u saobraćaju, edukacije djece kao učesnika/biciklista u saobraćaju, popularizacije biciklizma u našem gradu, tako što ćemo kroz te aktivnosti edukovati bicikliste kako da se ponašaju kao učesnici saobraćaja, budući da u Brčkom nemamo niti jedan metar biciklističke staze, pa smo prinuđeni da koristimo saobraćajne trake“, izjavio je Novaković.

  „Želim da se zahvalim Biciklističkom klubu na dosadašnjoj pomoći Policiji i ovim planiranim aktivnostima u smislu prevencije nesreća koje se odnose na najugroženiju kategoriju u saobraćaju, odnosno bicikliste, podizanja svijesti i rada Policije u zajednici. Također, u smislu dolazeće biciklističke trke Beograd – Banjaluka, Biciklistički klub će biti na usluzi Policiji kao i građanima Distrikta“, kazao je šef brčanske Policije Goran Pisić.

  Policija ove godine planira niz aktivnosti koje su usmjerene na rješavanje problema biciklista. Pisić je istakao da će o njima javnost biti blagovremeno obaviještena.

  Jedan od aspekata je i poduzimanje mjera represije, koje se odnose na nošenje propisane opreme biciklista.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + sixteen = 26

  Čitano

  Povezani članci