More

  Brčko: Više od pola miliona KM za NVO sektor od Odjeljenja za stručne i administrativne poslove

  spot_imgspot_img

  Novi javni poziv za dodjelu sredstava za NVO, UG i fondacije u Brčko distriktu, od strane vladinog Odjela za stručne i administrativne poslove biće raspisan krajem januara. Na raspolaganju je 680.000 KM u ovoj godini.

  Šef Odjela za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović za Radio Brčko je pojasnio da se na drugi javni poziv za koji Vlada Brčko distrikta nije dala „zeleno svjetlo“ krajem decembra, javilo preko 60 nevladinih organizacija, za šta je bilo namijenjeno 280.000 KM, preostalih nakon prvog javnog poziva u junu.

  „Nama sada jedino preostaje da nakon raspisivanja plana javnih poziva za 2022. godinu što prije raspišemo prvi javni poziv kako bi projektni prijedlozi i programi nevladinih udruženja doživjeli svoj pozitivni epilog“, kazao je Hamzabegović.

  S obzirom na postojeću situaciju koja se odnosi na dodjelu po javnom pozivu po starom pravilniku, dok se ne donese novi, prva sredstva u ovoj godini bi mogla biti dodijeljena početkom marta.

  „Mi očekujemo da će Skupština Brčko distrikta na prijedlog Vlade neutrošenih 280.000 KM rebalansirati i dodati na postojeća sredstva, te očekujem da za javne pozive po ovom osnovu na raspolaganju imamo 680.000 KM u ovoj godini“, zaključio je Hamzabegović.

  Izvor: Radio Brčko

  Čitano

  Povezani članci