Brčko: Pokaznom vježbom obilježen Međunarodni dan vatrogasaca

Povodom 4. maja, Međunarodnog dana vatrogasaca, Odjeljenje za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta BiH na čelu sa šefom Bogdanom Bratićem, upriličilo je danas taktičko pokaznu vježbu Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) koja se odnosila na spašavanje povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama, saopšteno je iz Odjeljenja.

  • Ovo je još jedan segment s kojim se Odjeljenje za javnu bezbjednost odnosno PVJ bavi, dakle ne samo procedure gašenja požara. Htjeli samo da pokažemo i da približimo građanima da mi i u ovakvim teškim situacijama izlazimo na teren. U narednom periodu, sa otvaranjem nova 3 vatrogasna područna doma brzina izlaska na teren i spašavanje ljudskih života bit će podignuto na mnogo veći nivo – izjavio je Bogdan Bratić, šef Odjeljenja za javnu bezbjednost.

Intervencije spašavanja unesrećenika u saobraćajnim nezgodama PVJ Brčko pruža i na teritoriji drugih opština: Bijeljina, Lončari, Donji Žabar itd.

  • Cilj današnje vježbe je bio da prikažemo našu osposobljenost, stručnost i sve tehničke kapacitete sa kojima raspolaže aVtrogasna jedinica Brčko. Otvaranjem područnih vatrogasnih domova Brčko bi trebalo dobiti profunkcionisan sistem zaštite i spašavanja – kazao je Senad Kamenjašević, šef PVJ.

Otvaranje područnih vatogasnih domova očekuje se do kraja ove godine.