Brčko: Počeo upis u Školu Kur’ana

Kroz Školu je od 2016. godine, kada je i počeo rad Škole, prošlo preko stotinu učenika a poseban uspjeh jeste što je u okviru ovog programa Škola izbacila jednog hafiza i dva kurra hafiza.

Foto: Ustupljeno Otisku / Arhiva

Novinar: Kristian Bilić

Škola Kur’ana koja djeluje u okviru Medžlisa Islamske zajednice Brčko raspisala je prijave za novu školsku godinu koja počinje od septembra mjeseca.

Prijave se vrše do kraja avgusta a svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara.

Zatim preko Facebook stranice te lično u mektebskoj učionici Bijele džamije svakim radnim danom osim ponedjeljka i petka, nakon ikindije-namaza.

Kroz Školu je od 2016. godine, kada je i počeo rad Škole, prošlo preko stotinu učenika a poseban uspjeh jeste što je u okviru ovog programa Škola izbacila jednog hafiza i dva kurra hafiza.

Školu vodi kurra hafiz Samir ef. Hodžić koji je jedan od sedam kurra hafiza u Bosni i Hercegovini.

Samir ef. Hodžić je rođen 1988. godine u Brčkom a 2003. godine upisuje Behram-begovu medresu u Tuzli koju završava 2007. godine te iste godine upisuje prestižni Univerzitet Al-Azhar gdje 2013. godine okončava svoje studije i stiče titulu profesora arapskog jezika.

Časovi se održavaju dva puta sedmično po dva časa u dogovorenim terminima a moguće je upisati jedan od tri nivoa: Sufara – kur’ansko pismo; Kira’et – pravilno učenje Kur’ana; Hifz – učenje Kur’ana napamet.

Na kraju svake godine slijedi dodjela svjedodžbi te takmičenje u samom učenju Kur’ana.

Samir ef. Hodžić (Foto: Ustupljeno Otisku / Arhiva)
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

sixty ÷ = ten