Brčko: Počelo cijepljenje zaposlenih u gospodarskom sektoru

U organizaciji Gospodarske komore i Udruge poslodavaca Brčko distrikta u suradnji s Odjelom za zdravstvo, danas je u Agroindustrijskom kompleksu STUDEN Grupe u Brčkom započelo cijepljenje zaposlenih u gospodarstvu, članova udruga iz transportnog, proizvodno-prehrambenog i srodnih sektora.

Odjel za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta u skladu s planom cijepljenja prepoznalo je značaj gospodarske grane u ovoj lokalnoj zajednici te su odlučili da u prioritetnu grupu za cijepljenje uvrste i sve gospodarstvenike kako bi se u vrijeme pandemije gospodarstvo zaštitilo i očuvalo.

Za cijepljenje je prijavljeno oko 300 zaposlenika, a zbog njihove brojnosti bit će cijepljeni na više punktova.

„Ovo je tek jedan od početaka cijepljenja. Mi smo se radi naše lakše organizacije i samog proizvodnog pogona danas našli u jedinoj fabrici šećera i jestivog ulja u BiH, kako bi izvršili cijepljenje, dok cijepljenje za sva ostala gospodarska lica ide kontinuirano u brčanskom Omladinskom centru, a na osnovu popisa koji smo dobili od Udruge poslodavaca i Gospodarske komore“, istaknuo je predstojnik Odjela za zdravstvo, Sead Šadić.

Današnje cijepljenje održano je u prostorijama tvornice „Bimal“ gdje će biti cijepljeno oko 160 prijavljenih djelatnika u gospodarskom sektoru. Ravnateljica Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe Nataša Pucar ovom prigodom je izrazila veliku zahvalnost organizatorima cijepljenja na pruženoj prilici da se zaposleni cijepe u krugu tvornice.

„Sama činjenica da se cijepimo ovdje u krugu tvornice je zaista pozitivna, budući da imamo veliki broj zaposlenih koji će se cijepiti. Proces ide dosta dobro i vjerujem da će sve proći u najboljem redu“, rekla je Pucar.

Današnjem otvaranju cijepljenja zaposlenih u gospodarskomm sektoru, prisustvovao je i potpredsjednik Upravnog odbora Gospodarske komore Distrikta Velibor Jakić, te se ispred Udruge poslodavaca i Gospodarske komore zahvalio Vladi Distrikta što ih je prepoznala kao važan segment ove lokalne zajednice te im omogućila priliku da se cijepe i dostatan broj cjepiva za sve prijavljene djelatnike.

Na području Brčko distrikta do sada je prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa primilo preko 2.500 građana, dok je recijepljeno njih oko 700.

Izvor: RadioBrcko.ba