More

  Brčko: Počeli razgovori o izgradnji gasovoda!

  - Advertisement -

  Predstavnici Odjeljenja za komunalne poslove Vlade distrikta nedavno su sa predstavnicima Autoputeva Republike Srpske i „Gas RS“ razgovarali o prolasku gasovoda kroz distrikt.

  „Planirano je da trasa gasovoda prati trasu autoputa Bijeljina – Brčko i nastavlja prema Banjaluci odnosno Tuzli i Sarajevu. Kada utvrdimo ulazne i izlazne tačke autoputa kroz distrikt pokušaćemo da donesemo najprihvatljivije rješenje za nas“, kaže Zoran Bulatović, šef nadležnog Odjeljenja Vlade distrikta.

  Prema njegovim riječima pokušaće da trasu gasovoda prilagode sa dijelom trase obilaznice tako da bi gasifikacija distrikta mogla biti završena prije završetka autoputa.

  „Što se tiče predstavnika „Gas RS“ oni nemaju ništa protiv da mi izaberemo onu trasu koja nama bude najprihvatljivija odnosno ona koja bude najbrža u smislu realizacije, s obzirom da znamo da realizacija gasovoda ide puno brže od realizacije autoputa“, pojasnio je Bulatović.

  On je istakao da se prije svega prostorno planska dokumentacija mora prilagoditi svim tim trasama za šta mora dati saglasnost Vlada i Skupština distrikta.

  „Sama realizacija gasovoda zavisiće od toga kolika je trasa samog gasovoda kroz distrikt i na koji način će biti riješeno pitanje mjernog mjesta, odnosno dalje gasifikacije samog grada i prigradskih mjesta“, kaže Bulatović.

  Kako je istako interes je da se ovaj projekat što prije realizuje, ali ni u jednoj varijanti to neće ići tako brzo.

  Bulatović se nada da će tokom ove godine biti definisana trasa, a o samom postupku realizacije odlučivaće se nakon što se bude znalo koji je to nivo investicije i sama finansijska konstrukcija.

  Autor: Miljana Đurđević / Radiobrcko.ba
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  5 + two =