More

  Brčko: Planinarski dom “Platani” domaćin regionalnih susreta planinara

  - Advertisement -

  U okviru obilježavanja godišnjice Brčko distrikta danas su u planinarskom domu „Platani“ održani regionalni susreti planinara, javlja Radio Brčko.

  Predsjednik planinarskog društva „Platani“ Žarko Popić, rekao je da je zbog situacije sa epidemojom virusa korona manji broj planinara nego inače, te da je plan da se danas obiđe kružna staza Sandići-Trnjaci a nakon toga druženje u planinarskom domu.

  Ovo je već šesti put da organizujemo ove susrete. Dolaze nam planinari, naši pobratimi iz Smederevske Palanke, planinarsko društvo “Bukulja” Aranđelovac, zatim planinari iz Petrova, Bijeljine i ostala planinarska društva iz Brčkog.

  Naglašeno je da je saradnja sa drugim planinarskim društvima iz regiona na zadovoljavajućem nivou a da je u Distriktu ovaj sport sve zastupljeniji.

  Razvoj planinarskog sporta je u ekspanziji u Brčkom, a naročito za vrijeme korone. Uz pomoć Vlade Brčko distrikta uskoro će u Distriktu biti pet planinarskih domova u funkciji, tako da je planinarska infrastruktura na zadovoljavajućem nivou.

  Ivana Vučurović iz planinarskog kluba „Jasenica“ iz Smedervske Palanke rekla je da je ovo treći put da su u posjeti Brčkom.

  Ovo je zaista divna prilika da se okupe svi klubovi ne samo iz BiH nego i iz Srbije, i ova druženja su uvijek lijepa.

  Foto: Radio Brčko

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img