Brčko: PDP predlaže da 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope bude zvanični praznik

  Predsjednik PDP Brčko Siniša Golić najavio je danas da će Partija demokratskog progresa predložiti dopunu Zakona o praznicima Brčko distrikta, kojom bi se 9. maj Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, uvrstio kao zvaničan praznik Brčko distrikta.

  „Širom Evrope 9. maj se obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sjećanja na završetak Drugog svjetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije pet godina kasnije. Danas se i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH ovaj dan obilježava kao zvanični praznik. PDP-u je odavno postalo jasno da je Evropska unija naš prirodan izbor. Mi smo odabrali evropski način života u namjeri da distrikt Brčko, kao i BiH bude dio porodice Evropske unije”, rekao je Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko i poslanik u Skupštini distrikta. 

  „Zato ćemo već sledeće sedmice u skupštinsku proceduru uputiti dopunu Zakona o praznicima Brčko distrikta po hitnoj proceduri, kako bi 9. maj postao zvaničan praznik i na području Brčko distrikta“, naglasio je predsjednik Golić.

  Ovo će biti još jedan zvanični korak našeg opredjeljenja da demokratiju i vladavinu prava učinimo jačom, privredu snažnijom, te društvo pravednijim, zaključio je Golić.

  Autor: PDP Brčko 
  --