More

  Brčko: “Ovisnost o psihoaktivnim supstancama – problem koji se može riješiti”

  U organizaciji Medžilisa islamske zajednice Brčko, a u sklopu Odjeljenja za brak i porodicu u subotu 29.1.2022. sa početkom u 17:30 biće održano edukativno predavanje sa radionicom na temu ,,Ovisnost o psihoaktivnim supstancama – problem koji se može riješiti“.

  Obzirom da se dobna granica iz godine u godinu sve više spušta, i da su oni koji se odluče prvi put da konzumiraju psihoaktivne supstance učenici osnovnih škola, smatrali smo da je ova tema vrlo aktuelna, te da je neophodno educirati roditelje kako da svojim djelovanjem i postupanjem pomognu svojoj djeci da prevaziđu ovaj problem, i ako se nađu u toj prilici, ali i kako preventivno djelovati da bi se pojava spriječila. Radionica je namijenjena i za mlade ljude.

  Predavač na ovu aktuelnu temu biće šef Odjeljenja za socijalnu psihijatriju UKC Tuzla prof. dr. med. sci. Mevludin Hasanović, primarius, specijalista neuropsihijatar, subspecijalista socijalni psihijatar, grupni analitičar.

  Svoje učešće molimo vas da prijavite na mail: savjetovalistemizbrcko@gmail.com, fb stranicu Savjetovaliste za brak i porodicu Medžlisa Brčko ili na broj tel: 062-284-485.

  Dobro nam došli!

  Savjetovalište za brak i porodicu MIZ Brčko

  Čitano

  Povezani članci